Značajna pobeda mladog tima KK "Železničar"

Značajna pobeda mladog tima KK “Železničar”

Košarkaši inđijskog „Železničara“ ostvarili su značajnu pobedu nad KK „Sloven“ iz Rume. Na prvu pobedu ove sezone čekalo se dugo, ali uspeh je utoliko veći jer inđijski klub čine veoma mladi igrači koji su svojom upornošću došli do prvog povoljnog rezultata.

Trener KK „Železničar“ Slobodan Adamović osvrnuo se na dosadašnji tok sezone istakavši da su najmlađa ekipa i da okosnicu čine igrači starosti 17 i 18 godina.

„ Doživeli smo nekoliko uzastopnih poraza, i pobeda nad rumskom ekipom je od nemerljivog značaja za mene i moje momke. Nijednu utakmicu od samog početka takmičenja nismo odigrali u kompletnom sastavu zbog bolesti ili povreda usled kojih su pojedini igrači morali da odsustvuju na duži vremenski period“, kaže Adamović i dodaje:

„ Momci nemaju iskustva igranja kao noseći igrači tako da nam je od značaja početak Razvojne lige Srema. Pored toga što će steći neophodno iskustvo, trudićemo se da damo sve od sebe kako bi ostvarili plasman na završni turnir Vojvodine. Naši juniori već duže vreme igraju kvalitetnu ligu Vojvodine , tako da mladi košarkaši mogu u isto vreme da konkurišu za svoje mesto u tri kvalitetna ranga takmičenja“, kaže Adamović i ujedno se zahvaljuje svima onima koji prate rad kluba i daju bezuslovnu podršku mladim košarkašima.